my followers ♥

Rabu, 26 Februari 2014

PROGRAM EARTH HOUR 2014 NIGHT WALK.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

 hai . .hari ni aku nak kongsi dengan korang tentang program pada 29 march 2014 ny. korang tahu tak kerajaan malaysia akan mengadakan satu program inisiatif global dalam perkongsian dengan WWF. Individu, perniagaan, kerajaan dan masyarakat dijemput untuk berubah lampu selama satu jam untuk menunjukkan sokongan mereka kepada tindakan alam sekitar yang mampan . Dengan mengambil bahagian dalam Earth Hour 2014 Walk, anda pinjaman suara anda untuk panggilan untuk tindakan yang berkesan yang perlu diambil untuk mencari penyelesaian kepada krisis iklim.

Earth Hour ini diadakan bagi menimbulkan kesedaran orang ramai mengenai keperluan untuk memerangi pemanasan global , WWF- Malaysia berharap rakyat Malaysia, dan orang-orang di dunia, akan terus menunjukkan kebimbangan mereka mengenai perubahan iklim dengan mengambil langkah-langkah ke arah mencapai kecekapan tenaga dan mengelakkan pembaziran .

setiap penyertaan akan menerima:

  • Satu edisi terhad Earth Hour 2014 t-shirt 
  • Pelekat Earth Hour 
  • E-Sijil Penyertaan
 untuk malumat lanjut dan pendaftaran anda boleh klik disini: 

Khamis, 30 Januari 2014

stalk ??

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
keep smile :)
.selamat malam blogger. emm hari ny aku nak ckap pasal "stalk". aku dengar citer ada budak selalu stalk aku. ntah betul ntah tidak. tapi sebelum tu aku nak tanya apa function kau heboh nak stalk aku erk ?? nape kau fikir kau hebat sangat ke sampai kau rasa diri kau tu bagus sangat nak mengutuk orang atau apa saja. hidup ny ibarat roda kadang kadang kita diatas dan kadang kadang kita dibawah. so tak payah la nak cari kekurangan orang lain. aku tak kisah kau nak mengutuk keapa. tapi sebelum kau nak berkata kata baik kau fikir baik buruk ayat yang akan keluar dari mulut kau tu.
   kadang kadang memang kita rasa diri kita ny dah cukup bagus tapi tak bermakna juga kau boleh nak menilai orang lain sesuka hati kau. malam ni aku rasa macam macam benda yang aku nak luahkan. tai aku rasa tak perlu kot. aku cuma nak cerita pasal ahad hari tu masa bape hari je lagi birthday mak dia. masa ahad uw aku buat kek untuk mak dia. tapi masa nak menghias uw aku rasa kek aku tu buruk sangat. bapak give up la aku masa tu. semua perasaan ada. malu,penat,geram,bengang and macam macam agi la. sampai menangis nangis aku tahu.
    tapi yang peliknya dia dengan family dy semua puji kek uw sedap la apa la. aku tak tahu la sama ada pujian tu ikhlas atau tak. tapi aku dapat rasakan kata kata tu semua just nak jaga perasaan aku je. apa apa pun aku nak minta maaf dekat family dia terutama mak dy sebab tak dapat ak buat kek yang sedap sedap untuk mak dia. tak apa la aku rasa sampai sini je kot. thank sudi baca entry aku. gud nigt all. waalaikummusalam

Rabu, 8 Januari 2014

just me love you .

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .



 selamat malam semua. em tengah malam macam ny baru ada masa nak update blog ny . malam ny aku stress tahap apa je nak hafal case dalam law ny. ny baru bab 2 akta kontrak belum masuk bab yang lain kemain banyak benda nak hafal dengan case dia seksyen dia lagi memang pening la kan kepala ny. 
   pasal laki aku yang sorang tu emm ntah la tak tahu nak cakap apa . . dia baik, dia comel, dia caring, dia . .em macam macam la . .aku tak tahu la sape yang salah dalam hal ny . .aku sayang dia lebih dari aku sayang diri aku . aku tak ada niat nak sakitkan hati dia . .aku nak minta maaf tapi aku takut. saya tak marah awak nak deactive twitter saya .tapi saya sedih nape awak tak percayakan saya . jahat sangat ke saya sayang ??saya cuma nak awak tahu saya sayang awak sangat sangat .kalau saya nak laki lain da lama saya cari. 
   awak,saya ada buka skype saya tunggu awak buka tapi ntah la kat skype tu dia kata awak offline , saya tak tahu la mata saya rabun keapa tapi saya memang tunggu awak tadi. saya tahu awak mesti akan baca entry saya ny kan lambat atau cepat je yang menentukan. untuk pengunjung yang datang tu maaf saya buat drama pula kat sini. haha 
   em tak pe lah sampai sini je kot entry saya malam ny .gud night ,waalaikummussalam

Isnin, 9 Disember 2013

kuatkan semangatmu wahai hati, just smile please :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

. hari ny aku tak tahu kenapa dan mengapa hati aku cepat sangat tersentuh . .benda yang paling kelakar aku boleh menangis dalam kelas . .ntah la . .cuba korang bayangkan aku sekelas dengan diorang da dekat 6 bulan tapi aku still tak boleh nak biasakan diri . .mungkin mang salah aku tak bergaul dengan diorang. time diorang buat aktiviti luar aku selalu tak ikut. aktiviti luar yang aku pernah ikot pun sekali je masa sambut birtday alip dengan sapa ntah aku pun tak ingat. nampak sangat aku tak rapat dengan diorangkan ??
      
sem 2 ni biasalah belajar dekat IPT mesti banyak projek yang kena buat berkumpulan tapi aku selalu ada masalah tak ada kumpulan dalam kelas . .aku tak tahu mana silap aku . .tapi aku jujur aku memang still malu malu dengan budak kelas aku . .yela budak kelas aku yang aku rapat pun hikmah and ainon . .tu pun rapat rapat macam tu je. .diorang pun kalau ada aktiviti berkumpulan mestilah dengan group diorang je . .aku pun tak nak la kacaukan

tadi masa kelas agama pun sama . .cuba korang tutup mata dan kau bayangkan budak kelas kau ramai dan ada aktiviti berkumpulan . .time tu kau sorang je yang tak ada kumpulan then bila kau tanya satu satu group lain. semua kata kumpulan diorang da cukup dan tinggal ko sorang je tak ada kumpulan . . masa tu apa yang kau rasa agaknya kalau kau ada dekat tempat aku ? 

  • terpinggir ?
  • malu ?
  • diabaikan ?
  • dipulaukan ?
  • or what ?
aku pegang kata kata kawan aku. dia kata " kite kene la cari , tak kan org nak cri kite pulak ". Apa yang dia cakap memang betul . tapi bila aku da cuba tapi tak dapat memang rasa tertekan la kan . . tapi sumpah dalam hal ny aku tak salahkan sesiapa . .aku rasa aku yang salah sebab . . .emm ntah la . .t la aku fikir apa salah aku . .tapi sapa yang kenal aku tu kalau ada yang korang tak puas hati tegur-tegurlah . .supaya aku boleh baiki kelemahan aku ny . .jangan cakap belakang . .bila korang cakap belakang korang da buat satu dosa . .aku serius tak nak menyusahkan sesiapa dan aku tak nak korang kurangkan dosa korang dan bagi pahala korang dekat aku . .


aku rasa sampai sini je kot . .thank baca entry aku yang mengarut ny . waallaikummusallam . .

Selasa, 3 Disember 2013

Harapan yang tak kesampaian

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
salam maghrib semua untuk umat islam. dah lamakan gadis tak update blog ny. nak kata sibuk tak adalah sibuk sangat . .sekarang gads nak berbalik kepada tajuk kat atas tu .nampak tak tajuk besar kat atas tu ..ermm result gadis sedih je . .gadis nak 3.5 tapi dapat 3.07 je . .terukkan ??emm bi gadis terok sebenarnya . .laki gadis pun kata cam tu . ,ayah cam marah je . .gadis cuti sem pun sebulan je . .untuk pengetahuan korang gadis dapat kamsis . .tapi V1 la . dapat roomate budak sem6 .baik lak tu.ambil diploma kejuteraan elektrik. tapi sapa nak usha memang tak dapat la sebab akak tu da ada pakwe . .ok lah lain kali gadis update lagi ok .bye assalammualaikum

Khamis, 10 Oktober 2013

selamat Hari Raya haji VS Final Exam :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
hari ny gadis nak cerita tentang birthday gadis yang hari tu . .hee . .masa hari sabtu tu adalah hari yang gadis suka sangat . .nak tahu kenapa ??gadis suka sebab dia(hubBy) gadis buat suprise untuk gadis . .adik-adik gadis pun sama . .dyorang kenakan gadis . .huaa . .masa uw rasa nak nangis . .sebab suka sangat . .serius tak sangka dia bawa mak and adik-adik gadis masa dy datang sabtu tu . .tu memeang kenangan yang gadis susah nak lupa sangat . .gadis fikir dy datang sorang . .lepas je gadis dengan dia jalan-jalan kat pekan merlimau dy ajak gadis pergi makan . .kedai makan uw da la tersorok kat belakang bangunan . .ramai orang lak tu . .gadis da cakpa ramai orang . .pas tu dia beriya-iya nak pergi juga kedai uw . .dah turun pergi kat kedai uw tengok ramai orang kononnya nak masuk kereta balik . .tak sangka tiba-tiba nampak mak and adik-adik datang kearah gadis . .hehe serius gembira sangat masa uw . .rasa nak nangis pun ada . .tapi nak nangis sebab cover kuat la kan . .hehe:D, pastu kitorang pergi makan-makan dekat tesco . .jalan-jalan kat tesco. .tapi sekejap je masa berlalu . .and minggu depan RAYA HAJI right ? jadi masa raya haji tu gadis cuti study week . .masa hari khamis insyaallah ikot dy pergi "sagil" . .ok sebenarnya gadis malu . .sebab gadis tak kenal orang yang dia nak bawa tu . .nanti gadis mesti cam patong je kan senyap . .tapi whatever la kan . . balik je dari sagil teros balik kamsis . .isnin Final exam . .korang semua doakan gadis ok . .gadis rasa sampai sini je kot gadis berceloteh . .waalaikummusalam

Jumaat, 4 Oktober 2013

hati yang kecewa .

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

.semalamkan hari jadi gadis . .korang nak tahu apa perasaan gadis ??gadis rasa bosan tahap dewa . .dia tak habis-habis nak salahkan gadis . .gadis malas la nak cakap pasal benda tu . .buat sakit hati je . .hari ny gadis nak citer pasal quiz micro tadi . .soalan dia memang senang . .tapi gadis tersalah letak "price" la dalam satu graf tu . .sebenarnya kepala gadis da kusut sangat . .macam-macam nak kena fikir . .and now tengah nak buka lawan web untuk daftarkan adik gadis tu masuk Kolej Vokasional. .hee tapi line kalah siput ohh nak menunggu dy process . .loading je manjang . .esok ada class micro lagi . .dia kata sapa nak datang .datang lah tak sudah . .sebab esok ada sukan untuk JP . .dia marah sebab kitorang da dekat nak final pun still nak bersukan . .emm gadis tak masuk and rasanya esok gadios nak datang kelas dia . .yela . .gadis ny pun bukannya pandai sangatkan . .da la sampai sini je entry gadis . .waalaikummusalam