my followers ♥

Isnin, 9 Disember 2013

kuatkan semangatmu wahai hati, just smile please :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

. hari ny aku tak tahu kenapa dan mengapa hati aku cepat sangat tersentuh . .benda yang paling kelakar aku boleh menangis dalam kelas . .ntah la . .cuba korang bayangkan aku sekelas dengan diorang da dekat 6 bulan tapi aku still tak boleh nak biasakan diri . .mungkin mang salah aku tak bergaul dengan diorang. time diorang buat aktiviti luar aku selalu tak ikut. aktiviti luar yang aku pernah ikot pun sekali je masa sambut birtday alip dengan sapa ntah aku pun tak ingat. nampak sangat aku tak rapat dengan diorangkan ??
      
sem 2 ni biasalah belajar dekat IPT mesti banyak projek yang kena buat berkumpulan tapi aku selalu ada masalah tak ada kumpulan dalam kelas . .aku tak tahu mana silap aku . .tapi aku jujur aku memang still malu malu dengan budak kelas aku . .yela budak kelas aku yang aku rapat pun hikmah and ainon . .tu pun rapat rapat macam tu je. .diorang pun kalau ada aktiviti berkumpulan mestilah dengan group diorang je . .aku pun tak nak la kacaukan

tadi masa kelas agama pun sama . .cuba korang tutup mata dan kau bayangkan budak kelas kau ramai dan ada aktiviti berkumpulan . .time tu kau sorang je yang tak ada kumpulan then bila kau tanya satu satu group lain. semua kata kumpulan diorang da cukup dan tinggal ko sorang je tak ada kumpulan . . masa tu apa yang kau rasa agaknya kalau kau ada dekat tempat aku ? 

  • terpinggir ?
  • malu ?
  • diabaikan ?
  • dipulaukan ?
  • or what ?
aku pegang kata kata kawan aku. dia kata " kite kene la cari , tak kan org nak cri kite pulak ". Apa yang dia cakap memang betul . tapi bila aku da cuba tapi tak dapat memang rasa tertekan la kan . . tapi sumpah dalam hal ny aku tak salahkan sesiapa . .aku rasa aku yang salah sebab . . .emm ntah la . .t la aku fikir apa salah aku . .tapi sapa yang kenal aku tu kalau ada yang korang tak puas hati tegur-tegurlah . .supaya aku boleh baiki kelemahan aku ny . .jangan cakap belakang . .bila korang cakap belakang korang da buat satu dosa . .aku serius tak nak menyusahkan sesiapa dan aku tak nak korang kurangkan dosa korang dan bagi pahala korang dekat aku . .


aku rasa sampai sini je kot . .thank baca entry aku yang mengarut ny . waallaikummusallam . .

Selasa, 3 Disember 2013

Harapan yang tak kesampaian

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
salam maghrib semua untuk umat islam. dah lamakan gadis tak update blog ny. nak kata sibuk tak adalah sibuk sangat . .sekarang gads nak berbalik kepada tajuk kat atas tu .nampak tak tajuk besar kat atas tu ..ermm result gadis sedih je . .gadis nak 3.5 tapi dapat 3.07 je . .terukkan ??emm bi gadis terok sebenarnya . .laki gadis pun kata cam tu . ,ayah cam marah je . .gadis cuti sem pun sebulan je . .untuk pengetahuan korang gadis dapat kamsis . .tapi V1 la . dapat roomate budak sem6 .baik lak tu.ambil diploma kejuteraan elektrik. tapi sapa nak usha memang tak dapat la sebab akak tu da ada pakwe . .ok lah lain kali gadis update lagi ok .bye assalammualaikum

Khamis, 10 Oktober 2013

selamat Hari Raya haji VS Final Exam :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
hari ny gadis nak cerita tentang birthday gadis yang hari tu . .hee . .masa hari sabtu tu adalah hari yang gadis suka sangat . .nak tahu kenapa ??gadis suka sebab dia(hubBy) gadis buat suprise untuk gadis . .adik-adik gadis pun sama . .dyorang kenakan gadis . .huaa . .masa uw rasa nak nangis . .sebab suka sangat . .serius tak sangka dia bawa mak and adik-adik gadis masa dy datang sabtu tu . .tu memeang kenangan yang gadis susah nak lupa sangat . .gadis fikir dy datang sorang . .lepas je gadis dengan dia jalan-jalan kat pekan merlimau dy ajak gadis pergi makan . .kedai makan uw da la tersorok kat belakang bangunan . .ramai orang lak tu . .gadis da cakpa ramai orang . .pas tu dia beriya-iya nak pergi juga kedai uw . .dah turun pergi kat kedai uw tengok ramai orang kononnya nak masuk kereta balik . .tak sangka tiba-tiba nampak mak and adik-adik datang kearah gadis . .hehe serius gembira sangat masa uw . .rasa nak nangis pun ada . .tapi nak nangis sebab cover kuat la kan . .hehe:D, pastu kitorang pergi makan-makan dekat tesco . .jalan-jalan kat tesco. .tapi sekejap je masa berlalu . .and minggu depan RAYA HAJI right ? jadi masa raya haji tu gadis cuti study week . .masa hari khamis insyaallah ikot dy pergi "sagil" . .ok sebenarnya gadis malu . .sebab gadis tak kenal orang yang dia nak bawa tu . .nanti gadis mesti cam patong je kan senyap . .tapi whatever la kan . . balik je dari sagil teros balik kamsis . .isnin Final exam . .korang semua doakan gadis ok . .gadis rasa sampai sini je kot gadis berceloteh . .waalaikummusalam

Jumaat, 4 Oktober 2013

hati yang kecewa .

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

.semalamkan hari jadi gadis . .korang nak tahu apa perasaan gadis ??gadis rasa bosan tahap dewa . .dia tak habis-habis nak salahkan gadis . .gadis malas la nak cakap pasal benda tu . .buat sakit hati je . .hari ny gadis nak citer pasal quiz micro tadi . .soalan dia memang senang . .tapi gadis tersalah letak "price" la dalam satu graf tu . .sebenarnya kepala gadis da kusut sangat . .macam-macam nak kena fikir . .and now tengah nak buka lawan web untuk daftarkan adik gadis tu masuk Kolej Vokasional. .hee tapi line kalah siput ohh nak menunggu dy process . .loading je manjang . .esok ada class micro lagi . .dia kata sapa nak datang .datang lah tak sudah . .sebab esok ada sukan untuk JP . .dia marah sebab kitorang da dekat nak final pun still nak bersukan . .emm gadis tak masuk and rasanya esok gadios nak datang kelas dia . .yela . .gadis ny pun bukannya pandai sangatkan . .da la sampai sini je entry gadis . .waalaikummusalam

Khamis, 3 Oktober 2013

thank wish my birthday

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
hai . .emm hari ny mood tak ada . .rasa nak nangis je . .cuba bayangkan time birthday cam ny sepatutnya gadis happy je kan dengan orang yang rapat nan gadis . .tapi sekarang . .em ,sekarang ??ehh tiap tahun rasanya mesti ada je masalah . .gadis tahu gadis salah sebab padam tweet tu tapi gadis cuma tak nak orang fikir bukan-bukan pasal hubby gadis . .gadis tak halang dia nak jeles keapa sebab gadis tahu . .jeles tu tandanya sayang . .gadis tak ada niat lain pun . .ntah la gadis pun tak tahu apa yang difikir tentang gadis sekarang ny . .tapi gadis serius rasa kecewa sangat . .perlu ke nak padam semua nama and gambar dia kat tweet bagai . .gadis tak minta pun macam tu . .tapi terpulang la tu hak dia kan . .thank untuk budak class yang wish my birthday . .orang first yang wish mesti la mak gadis and adik-adik gadis sebab dy da wish dari semalam lagi . .second orang yang wish fana atau nama panjang dia mybe SITI FARHANA . .haha lupa la . .orang yang ketiga daus . .orang yang keempat baru dia . .ok dia wish pagi tadi lepas je gadis bagi salam masa solat terus dengar bunyi mesej . .walau pun lambat dia wish gadis ucapkan terima kasih . .gadis harap dy tak fikir bukan-bukan da pasal gadis . .sebab dy cakap jangan tweet laki gadis ikot ,jangan layan laki pun gadis ikut cakap dia ,jangan keluar merayaw pun gadis ikut cakap dia . .gadis tak tahu nak buat apa lagi supaya dia percayakan gadis . .kadang-kadang gadis malas da nak bergaduh dengan dia . .kalo boleh nak biarkan je dia cakap gadis macam tu . .sebab gadis pun ada perasaan . .penat la nak bertekak pasal benda yang tak betul . ,kalo gadis salah gadis harap dia maafkan  gadis . .seriusly penat nak gadoh . .rasanya sampai sini je kot entry gadis . .maaf kalo ada tersalah kat . .waalaikummusalam

Isnin, 30 September 2013

happy birthday to me :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .


.hai bulan oktober ! i miss you so much . .haha korang nak tahu tak kenapa gadis rindu sangat bukan oktober ny ??gadis rindu bulan oktober ny sebab bulan oktober adalah hari bersejarah untuk kedua ibubapa gadis . .yela . .gadis lahir 3.10.1995 . .see lagi 3 hari je birthday gadis . .tapi gadis tak boleh balik la minggu ny . .gadis ada kelas ganti sabtu ny :(,tapi masa malam hari jadi gadis tu ada dinner blok untuk kamsis . .tema dia "back to school" ,haha nasib tak buang lagi baju sekolah dulu tu . .:)
   pasal gadis dengan dia pula . .*senyum*,alhamdullillah ok . .bulan ny dia dapat duit kutu . .haha untung la kan masyuk and hari ny dia da start exam . .untung la kan exam awal . .gadis lagi 3 minggu . .ohh seksa nak menunngu . .macam-macam perasaan ada sekarang ny .takut,excited,gubra haha tak boleh dikata . . gadis harap gadis dapat pointer atas 3.0 keatas . .tak nak la bawah 3.0 . .kalo dapat bawah 3.0 penat je gadis terseksa berpisah nan parent sebab nak study . .korang pun doakan la gadis ok :)ok da lah sampai sini je kot gadis nak merepek . .thank coz sudi baca entry gadis :)

Selasa, 24 September 2013

cara nak buang virus shortcut

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai . .huhu ber jam jam gadis duduk depan komputer ny sebab nak setting blog baru uhh . .ahh gadis da lupa cara nak edit blog :( seriusly sedih . .dah la berbalik kepada tajuk kat atas tu ok :)
VIRUS SHORTCUT ??huhu setahu gadis kecoh habis la kan sekarang ny pasal virus tu dekat UITM LENDU . .ehh yekew ??eyh salah la . .kat poli MERLIMAU pun dia da merebak aw . .cam apa je rasa hari tu bila gadis pun kena virus tu . .Opss sory terlepas pula ayat yang tak sepatutnya . .tapi seriusly geram gila . .ok hari ny gadis nak ajar cara nak buang virus tu .ikot step by step taw ,tapi maaf kalo korang tak boleh nak copy ,blog ini telah diformat:)


STEP 1
korang padam dulu semua virus jahanam tu,lepas tu baru 
pergi kat "start" 
STEP 2
pergi kat search tu ,then taip "RUN" dan klik
STEP 3
 pas tu korang tulis "CMD" macam kat dalam gambar bawah ny dan klik ok.
STEP 4
nanti bila da keluar gambar cam bawah ny korang
korang taip " attrib -h -r -s /s /d F:\*.*"
yang merah tu korang tukar ikot korang puye name drive,example:kat bawah tu "F"
STEP 5
korang da cudah taip macam dalam gambar ny
korang dah boleh tekan enter,then tunggu kejap sampai ada benda dia tulis kat bawah tu .dah keluar tulisan tu korang boleh tutup command prompt tu ,lepas tu resfresh balik dan settle :)

TIPS TAMBAHAN
*kalau tak menjadi cuba test kat PC lain takot PC korang tu maybe da kena virus yang sama .

Khamis, 19 September 2013

HUAA . .F I N A L E X A M :(

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
hai korang ?ehh rindu nak update blog ny macam dulu . ,tiap minggu update . .tapi sekarang dah semakin sibuk la . .petang ny ada repeat test untuk micro . .haha korang doakan la gadis k ??haa . .pasal hubby gadis pula . .hmm :( sedih sangat . .malas la nak citer pasal dia . .sekarang gadis nak cerita pasal tajuk kat atas tu . .nampak tak "F I N A L  E X A M ! ! !"  . .huaaa . .takot . .pejam celik-pejam celik lagi sebulan je da nak final exam. .28.10.2013 last final exam . .korang jangan lupa doakan gadis k . .sapa yang senasib dengan gadis jangan malas-malas baca buku taw . .untuk budak PMR n SPM semoga dapat jawab periksa dengan jayanya . "WE CAN DO IT RIGHT ?".PMR 2.10.2013 kan ??haha . .tarikh keramat untuk adik gadis uw . .esoknya hari lahir gadis pula . .tapi minggu uw tak dapat balik . .tak boleh balik 3 minggu . .ntah apa program agakny dengan class ganti agi . .cam hawau je . .hah . . kan da keluar bahasa orang melaka :D . .k la gadis nak out jangan lupa doakan gadis :),maaf kalo ada terkasar bahasa . .bye bye . .ASSALAMMUALAIKUM :)

 tolong jangan jadi macam orang kat bawah ny kalau nak berjaya ! jadilah orang yang mmbaca buku bukan buku yang baca kita :)
  ikut gaya ini kalau nak berjaya :)



Khamis, 5 September 2013

HARI-HARI KU :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai . ,.huhu rindu dekat blog . .da lama tak updatekan .??haha busy la kat poli ny .pagi petang ada je aktiviti . .minggu ny sabtu ada class ganti n then ahad ada camping untuk koku . .tak ada cuti la nampaknya gadis . .sedihh kan ??haha . .korang mana tahu kesiankan . .korang bukan rasa pun . .tol tak ?:)
    ermm . .mesti ramai budak SPM and PMR tengah belajar bersungguh-sungguhkan . ?yela . .exam pun tak lama je lagi . .hari ny hubby gadis trial SPM untuk subjek BAHASA MELAYU . .harap dia dapat buat :) ,gadis pun ada BI tadi . .alhamdullilah test untuk topic ny senang . .minggu depan dah start untuk oral . .haha setriusly gadis takut . .untuk subjek prinsip akaun minggu depan test yang kedua . .haha gadis harap gadis dapat buat . .
  pasal budak class gadis semua ok je . .tapi adalah someone ny jet-jet bagus je nan gadis . .tapi lantak dia la kan . .tu hak dia . .malas nak cakap apa-apa . .tapi gadis pelik la . .bebudak yang pinjam PTPTN ny kemain shopping lagi ,pergi jejalan la . .overnight la . .hah . .duit ada boleh la enjoykan . .esok nak bayar jangan liat da la . .gadis sekarang tengah tunggu proses pinjaman dari TAPEM . .huhu anak melaka negeri bersejarah la katakan :)
   k la gadis nak out . .sebelum gadis tamatkan entry gadis ny . .gadis nak ucapkan selamat HARI RAYA UNTUK SEMUA UMAT ISLAM DAN SELAMAT BERPUASA ENAM BAGI SESIAPA YANG SEDANG BERPUASA ENAM . .yala kita kan orang islam digalakkn untuk berpuasa enam masa bulan syawal . .besar taw pahala dia . .jadi gadis nasihatkan jangan malas-malas ok . .WAALAIKUMMUSSALAM

Khamis, 1 Ogos 2013

SELAMAT HARI RAYA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.ehh . .kejap je da masuk bulan 8 kan . .yang paling tak sangka rasa cam sekejap je da nak abes puasa . .tinggal bape hari je nak raya . .tapi raya tahun apak r banyak sangat essignment . .penat gila tengok essignment melambak . .dah tu nek raya banyak subjek yang buat TEST . .hui hui . .kusut kepala den . .balik rumah bawa buku sebeban la nampaknya :/ budak sekolah huntong ahh cuti 2 minggukan . .hubby gadis pun cuti 2 minngu . .ermm . .cakap pasal hubby .gadis teringat masa dy marah gadis semlam . .erm gadis tahu tu salah gadis . .tuduh melulu tapi kalo dy ada kat tempat gadis pun gadis rasa dy akan buat tindakan yang sama . .sakit hati ny macam kene cocok-cocok je :( ,da la gadis rasa sampai sini je coretan gadis hari ny . .selamat hari raya untuk semua umat islam dimalaysia k . .disaat ini jugan gadis nak mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki jika gadis adalah tersalah cakap atau ada sakitkan hati sesapa . .SALAM

Rabu, 31 Julai 2013

NY KE PEREMPUAN SEKARANG ??

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.seriusly hari ny mood sebal . .bodo puye pompan minta no laki gadis . .agaknya hubby gadis pun melayan je . .tahu la gadis da lame tak buka fb . .tiba-2 buka fb tengok ada mecet dari ex dy . .hui rasa cam nak pijak-2 je budak uw . .sebek gadis tergerak hati ny nak buka fb kalo tak mang gadis tak perasan la kan . .tak reti malu agaknye . .ehh rasa nak sepak2 pun ada perempuan tu . .perempuan sekarang apasal tak reti nak malu ehh . .malu doh gadis jadi perempuan yang tak reti nak malu cam ko minta-2 no laki . .haha kesian gila . .k la sampai sini entry gadis . .t sambung nak pi class . .SALAM

Selasa, 30 Julai 2013

maksud nama kami :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hari ny tangan gadis ny tiba-tiba gatal nak cari maksud nama gadis n hubby gadis . .haha nama dia puye maksud sangat cantik . .gadis puye biasa-biasa je . .gadis cari maksud nama gadis sebiji-sebiji tapi tak ada . .jadi gadis cari dalam maksud huruf je . .nanti masa gadis da kawen . .gadis nak letak nama yang ada maksud baik-baik ..sebab nama tu kan lah orang selalu guna bila nak panggil kita  . .setiap perkataan yang keluar dari mulut manusiakan satu doa . .jadi sebelum nak bagi nama kat anak-anak . .tolong la cari maksudnya dulu . .jangan nak nama glamour tapi maksud nama tu ntah apa-apa . .korang boleh cari maksud nama korang kat laman web ny :)
http://name.crazyartzone.com/

Isnin, 29 Julai 2013

ohh . .nasib ! ! !

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai . .korang semua apa khabar . .Sihat ?? haha .gadis diserang selsema korang tahu . .apak le benci . .bila da selsema mesti sakit kepalakan . .da la kat poli ny ada MC pun dia tulis ponteng kat kehadiran uw . .hari gadis kene buat sidos . .tapi line pula cam gampang . .sakit woi hati ny . .rasa nak sepak-sepak je . .da la jap g ada class marketing . .sampai kol 5 lak uw . .mang berbintang-bintang la kan mata gadis dalam class nanti . .,cakap pasal marketing teringat pasal disscusion group . .huhu gadis dapat group dengan budak 2 org budak cina n 2 org budak india . .gadis sorang je melayu . .haha . .best juga dapat group nan dyorang . .harap nanti masa presentation dapat markah yang tinggi . .korang pun jangan lupa doakan gadis taw . .

     semalamkan gadis pi umah dy buat essignment . .seriusly malu . .tapi tak ada la malu sangat . .lepas je buat essigment gadis tolong hubby gadis buat resume n sijil . .masa gadis nak buat sijil uw . .gadis minta contoh sijil kat hubby gadis uw . .pas uw dy pi kuakan semua sijil yang dy ada . .haha . .bajet je dy masa gadis tengok sijil-sijil dy uw . .tahu la dy pandai . .seriusly suka tegok muka poyo dy tu . .haha da la . .sampai sini jela . .gadis nak pi masuk class . .doakan kejayan gadis ok . .n gadis nak ucapkan selamat hari raya untuk semua umat islam diseluruh dunia .salam :)

Khamis, 18 Julai 2013

SUARA HATIKU INI :( :) :*

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai guy . .ehh sekejap je kan da masuk bulan ramadhan . .tapi sedih la . .first time tau puasa tanpa family . .seriusly sedih . .makan sahur pun kadang-kadang makan kadang tak . .gadis rasa tahun ny puasa n raya yang paling tak best . .gadis dapat cuti sampai raya ke-4 je . .seriusly tak best . .
   semalam ada dicussion bi . .seriusly gadis senyap je . .gadis da la tak bape reti bi bi ny . .yang paling sedih masa first group tu . .bukan nak bincang keapa . .ny tak nak buat secara spontan  .tahu la diri tu pandai tapi fikir la pasal budak yang tak bape pandai macam gadis ny . .seriusly sakit hati . .nasib baik second group tu ok sikit . .dyorang pun pandai . .tapi tak ada la selfis macam dy . .nak update tweet segala kata gadis noob . .macam dy tu terlalu pandai pula . .semalam cakap bi pun tergagap-gagap nak kata gadis noob pula . .sekali Allah tarik kepandaian tu baru kau tau cam ane rasanya hati gadis ny . . 
    minggu depan gadis ada quiz statistic,pi n prinsip akaun . .doakan gadis k . .dikesempatan ini gadis nak ucapkan selamat bulan puasa bagi umat islam k. .k la thank sebab sudi baca entry gadis . .salam :)

Selasa, 28 Mei 2013

SAY HYE TO POLITEKNIK MERLIMAU

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
hai . .ehh sekejap je da bulan limakan ?haha gadis pun da abez sem . .cuma khamis ny ada jamuan kat kolej . .hari ny last amali alhamdullillah dapat buat walaupun agak susah nak menghafal untuk PWK . .serius sedih . .
   sekarang gadis nak bagitahu benda yang paling gadis suka . .gadis dapat sambung poli bahagian DIPLOMA PEMASARAN . .tapi tu la . .ayah gadis cam tak kasi je sebab dy kata nanti senang ke dapat keje . .habis tu kalo gadis tak masuk poli takkan nak masuk pom 6 .?mang tak lakan . .sedih taw . .setiap kali ayah marah tiap kali tu lah gadis nanis . .sedih taw ayah gadis tak support gadis pun . .gadis bukan apa gadis amek bahagian tu sebab nanti masa amek ijazah gadis nak amek bahagian ijazah pendidikan perniagaan n diploma . .nanti boleh jadi cikgukan . .selain tu kalo tak dapat bahagian tu boleh mohon benda lain kan sebab bagian pemasaran lepasan diplomakan lagi besr . .gadis2 betul2 tak faham . .sedih taw tegok ayah cam tu . .n tuk pengetahuan semua gadis dapat politeknik merlimau . .sapa yang sam jurusan nan gadis kita geng ok . ?
   pasal status gadis sekarang still dalam perhungan dengan dia . .alhamdullilah masih panjang perhungan kami .harap jodoh kami kekal didunia dan akhirat . .gadis harap dia tak curang lagi sebb gadis takut gadis tak leh sabar lagi kalo dy curang lagi dengan gadis . .
k la . .doakan gadis ok . .thank baca status gadis yang mengarut ny . .waalaikummusalam

Selasa, 21 Mei 2013

gagal UPU :(

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
da lame update blog . .hari ny gadis nak citew pasal UPU . .baru-2 ny keputusan UPU baru keluarkan jumaat hari tu . .gadis tak dapat serius sedih . .tapi tak pelik la kalo gadis tak dapatkan . .budak yang dapat 5A pun tak dapat ny kan lagi gadis . .apa-apa pun gadis tetap nak kejar cita-cita gadis . .tolong doakan kejayaan gadis semua . .:(

Selasa, 7 Mei 2013

pelajar lepasan SPM :p

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

huh sedih gila korang . .gadiz tolak semua tawaran ipta sebab nak masuk maktab last2 minit gadiz tak daoat tawaran tu . .bapak sefih gila gadis dibuatnya . .rasa cam menyesal pun ada . .gadiz harap upsi tu gadis dapat . .tu jelah harapan gadis sebab gadis nak cangat jadi cikgu . .mak gadis kata jauh tak apa t boleh balikkan . .emm tolanglah doakan kejayaan gadis . .huhu pasal si dia pula . emm . .semalam gadis jumpe dia . .dia comel cangat . .haha . .kalo da cinta semua cantik n baikkan . .hehe . .sekarang dia kuat cemburu korang tahu . .gadis sayang dia . .tolong doakan odoh gadis dengan dia kekal k . .esok gadis exam akhir sem . .huhu gadis harap cangat lulus . .gadis tak nak repeat . .yang paling malang masa 9/5/2013 ny ada pendaftaran tuk form 6 . .haha gadis da pening kepala nak buat cam ane . .korang pless tolong doakan gadis k . .gadis harap cangat . .k la nak study . .thankayu sebab sudi baca entri yang mengarut ny . .jangan lupa follow taw ,bye all :)
.

Khamis, 2 Mei 2013

semakan temuduga ke maktab perguruan lepasan SPM 2013 ♥

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
say hai to me plez . .ツk hari ny gadis nak citer pasal temuduga untuk maktab perguruan . .haha . .korang semua yang da mohon maktab perguruan boleh cek permohonan korang uw sama ada dapat atau tak 6.5.2013 . .mula-mula hari tu 22.4.2013 tapi diorang da tangguh . .haha gadis masa mula-mula nak cek uw rasa saspen je sebab tak dapat buka . .da lelame gadis amek keputusan call pejabat orang tu . .rupa-rupanya tarikh da ditunda ke 25.4.2013 . .gadis puye la gewam tapi gadis sabar je . .da campai 25.4.2013 gadis nak cek tak dapat . .rupa-rupanya dia tangguh lagi 6.5.2013 . .gadis harap dia tak tangguh lagi . .gadis betul-betul excited nak masuk maktab ny . .semua orang yang gadis sayang support gadis korang tahu . .tapi kalo tak dapat tu dapat UPSI pun tak apa . .tapi jaoh la kan sebab gadis tinggal melaka . .t rindu family . .rindu dia . .hah (gatalkan gadis).tolang doakan gadis k dapat maktab tu . .
            korang boleh cek keputusan permohonan tu 6/5/2013 dekat laman web ny
 -> http://apps.moe.gov.my/smg/02/020002/kplspm2013/login_tamat.cfm?CFID=10501048&CFTOKEN=44836152

Isnin, 29 April 2013

diakhir bulan APRIL ♥

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

 hey bulan april da nak abez da . .sibuk kemain sekarang gadis korang tahu ?kerja amali puye la banyak nak cakap cam ane pun malas . .gadis dengan dia pula cik gado je . .malas nak cakap . .semalam kat umah wan ada buat BBQ ajak dia . .tpy dia tak nak datang . .gila sedih sakit hati gadis . .mybe dia da tak sayang gadis sebab uw dy buat gadis cam ny agaknya . .haha lawak k lawak ! gadis je sayang dia pun tak boleh jadi juga ye tak ? korang semua plez doakan untuk hubungan kami k . .
tak lama lagi keputusan maktab keluarga . .gadis harap sangat dapat . .si hubby gadis pun mengharap sangat gadis dapat sebab dy kata dekat sikit . .hari tu dapat surat temuduga untuk uitm tpy tak pergi sebab maktab uw la . .harap keputusanya tak mengecewakan . .gadis nak jadi cikgu MATH n SAINS . .plez doakan gadis korang.

Khamis, 18 April 2013

result SPM aku :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
hai da lame gadis tak updatekan . .haha berhabuk gila la kan blog gadis ny . .hari ny gadis nak cerita pasal result SPM gadis hari tu . .haha hari uw gadis dapat 1A(PDG),1A-(SAINS),1B+(PI),3B(SEJ,MATH,BM,),1C(PRINSIP AKAUN),1D(BI),1G(ADD MATH) HAHA gadis target 4A tpy dapat 2A je . pepe pun alhamdullillah la kan . .si hubby gadis uw pula dy pun risaw keputusan gadis terok sebab dia mang tahu gadis ny suka men2 je . .masa pertengahan tahun keputusan gadis mang terok gila 5G korang tahu . .tpy masa SPm hari tu apa yang gadis dapt G uw gadis boleh dapat A- . .mang bangga gila la kan . .
  gadis nak ucapkan time kasih sesangat kat si hubby gadis uw . .sebab kalo bukan sebab dy bagi semangat mang hancur la kan kertas gadis uw . .thank coz beli buku math n prinsip akaun tuk gadis masa lepas percubaan tu . .haha . .,tuk kekawan pun sama juga . .tak lupa kat geng belajar gadis masa kat sekolah gadis iaitu HANIM,MIRA N HARIAH . .time kasih sesangat gadis ucapkan k . .

Ahad, 31 Mac 2013

update UPU

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai . .hari ny gadis kua g mt . .hehe kua nan kawan nak update pasal upu ahh . .kitorang ny harao je amek akaun . .tpy permohonan kat upu ny tak ada pun amek aliran yang berkaitan PERAKAUNAN uw . .haha . .nak tahu sebb ap ??sebab bagi budak kelas gadis dulu akaun ny agak susah . .tpy bagi gadis senang je sebab kalo kita igat formula dy semua jadi senang . .macam math juga cam uw. . .hurmm . .utuk sesapa yang da nak apply kat kolej2 swasta uw gadis harap fikir la seribu kali kalo rasa diri tu tak la sekaya mana . .hah . .(menghasut je keje gadiskan )emm . .gadis bukan apa . .kesian kat mak bapak kau uw nanti nak kene tanggung yuran pengajian ko uw . .sapa yang dapat pinjaman mara uw gads ucapkan tahniah sangat2 . .sebab gadis pun kalo gadis dapat sambung belajar gadis harap sangat gadis dapt pinjaman mara uw . .
      gadis kua ny pun sebab nak tolong masuk kan upu kawan je . .haha . .tu pun kene marah dengan my hubby gadis yang comel uw korang tahu . .gadis harap dia maafkan gadis . .hurmm . .k out lu . .salam

Selasa, 19 Mac 2013

doakan kami (mangsa SPM 2012)



بِسْــــــــــــــــــمِ ايم .ﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِ
rindu nak update status . .cekarang gadis da masuk Lnp 2 dekat kolej uw . .haha . .belajar eXcel !gila pecah kepala gadiz . .petang ny pula ade present untuk PWK . .gadis jadi ketua kumpulan tahu ??da la umah gadiz xada Lappy  tak cam korang kan . .tpy gadiz usaha juga buat muka tak malu pinjam lappy hubby gadis tu . .malu gila masa nak datang umah dy tu . .
  ok gadis sayang dy cangat walau pun dua tiga menjak ny dy cik badmood je . .untuk pengetahuan korang dy on the way amek lesen . .hari tu dy amek ujian komputer . .dapat 47% je . .pandai ehh dy . .gadiz pula ntah bila dapat amek lesenkan . .
hari ahad gadiz pergi pelancaran 1 juta purple walk tu . .tak puas la . .ustaz nak balek awal . .tpy penat tak payah cakap la kan . .k la nak sambung study . .rehat da abez . .thank baca entry yang mengarut ny . .


 rindu dekat kawan aku yang pakai tudung pink tu . .!comelkan dia . .jumpa nanti masa amek result SpM khamis ny:)

Isnin, 11 Mac 2013

O.M.G result SPM da nak keluar .

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hei . .tak sangka da masuk 2013 kan . .huhu tak lama lagi keputusan pun nak kua . .dengar-dengar citer keputusan keluar 20/3/2013 ny kan . .haha . .gila takot la kan . .SERAM TAHU ?. doakan yang baik-baik untuk gadis k . .pless jangan doakan bukan-bukan tuk gadiz . .wkakaka . .hubby gadis kata doa yang tak elok tak akan makbul . .betulkan ??
     haritu dekat kolej ada karnival GEGAU ,bez gile . .gadis n adiq2 gadiz cumew tangan penuh pegang   hadiah . .untung tak . .?hahaa nasib gadiz bek la kot kan . .'hah ! si dia pula tengah proses nak amek lesen . .tempat pertama sekali lepas dia dapat lesen gadis nak ajak g  pengkalan balak . . kelakarkan . .k la out dulu ,waalaikummusalam

rutin harian

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
 
.hai semua . .haha da lame xupdate blog . . .busy la . .ALHAMDULLILAH hari uw pekse SPM gadiz boleh buat . .harap cangat keputusannye tak mengecewakan . .korang semua tolong doakan gadiz k ..
pasal si buah hati pula ALHAMDULLILAH Allah masih panjangkan jodoh kitorang . .n then 4 u all informotion . .gadiz tengah ambil kursus kat KOLEJ KOMUNITI MASJID TANAH . .bosan lakan dok umah . .jadi sementar tunggu keputusan gadiz ambil la kursus komputer . .korang semua doakan gadiz k supaya dapat lanjutkan pelajaran kat mana2 universiti . .tak lupa juga doakan keputusan gadiz nanti adalah terbaik n boleh membanggakan kedua ibubapa gadiz . .
da lame xupdate blog ny . .da semak da . .:) k la harap dapat b,jumpe d,hari lain . .thank coz cudi baca entry gadiz yg tak seberapa ny . .jangan lupa follow my twitter n mention for follow back . .(https://twitter.com/LINDAIMAN95)waalaikummusalam