my followers ♥

Isnin, 30 September 2013

happy birthday to me :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .


.hai bulan oktober ! i miss you so much . .haha korang nak tahu tak kenapa gadis rindu sangat bukan oktober ny ??gadis rindu bulan oktober ny sebab bulan oktober adalah hari bersejarah untuk kedua ibubapa gadis . .yela . .gadis lahir 3.10.1995 . .see lagi 3 hari je birthday gadis . .tapi gadis tak boleh balik la minggu ny . .gadis ada kelas ganti sabtu ny :(,tapi masa malam hari jadi gadis tu ada dinner blok untuk kamsis . .tema dia "back to school" ,haha nasib tak buang lagi baju sekolah dulu tu . .:)
   pasal gadis dengan dia pula . .*senyum*,alhamdullillah ok . .bulan ny dia dapat duit kutu . .haha untung la kan masyuk and hari ny dia da start exam . .untung la kan exam awal . .gadis lagi 3 minggu . .ohh seksa nak menunngu . .macam-macam perasaan ada sekarang ny .takut,excited,gubra haha tak boleh dikata . . gadis harap gadis dapat pointer atas 3.0 keatas . .tak nak la bawah 3.0 . .kalo dapat bawah 3.0 penat je gadis terseksa berpisah nan parent sebab nak study . .korang pun doakan la gadis ok :)ok da lah sampai sini je kot gadis nak merepek . .thank coz sudi baca entry gadis :)

Selasa, 24 September 2013

cara nak buang virus shortcut

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai . .huhu ber jam jam gadis duduk depan komputer ny sebab nak setting blog baru uhh . .ahh gadis da lupa cara nak edit blog :( seriusly sedih . .dah la berbalik kepada tajuk kat atas tu ok :)
VIRUS SHORTCUT ??huhu setahu gadis kecoh habis la kan sekarang ny pasal virus tu dekat UITM LENDU . .ehh yekew ??eyh salah la . .kat poli MERLIMAU pun dia da merebak aw . .cam apa je rasa hari tu bila gadis pun kena virus tu . .Opss sory terlepas pula ayat yang tak sepatutnya . .tapi seriusly geram gila . .ok hari ny gadis nak ajar cara nak buang virus tu .ikot step by step taw ,tapi maaf kalo korang tak boleh nak copy ,blog ini telah diformat:)


STEP 1
korang padam dulu semua virus jahanam tu,lepas tu baru 
pergi kat "start" 
STEP 2
pergi kat search tu ,then taip "RUN" dan klik
STEP 3
 pas tu korang tulis "CMD" macam kat dalam gambar bawah ny dan klik ok.
STEP 4
nanti bila da keluar gambar cam bawah ny korang
korang taip " attrib -h -r -s /s /d F:\*.*"
yang merah tu korang tukar ikot korang puye name drive,example:kat bawah tu "F"
STEP 5
korang da cudah taip macam dalam gambar ny
korang dah boleh tekan enter,then tunggu kejap sampai ada benda dia tulis kat bawah tu .dah keluar tulisan tu korang boleh tutup command prompt tu ,lepas tu resfresh balik dan settle :)

TIPS TAMBAHAN
*kalau tak menjadi cuba test kat PC lain takot PC korang tu maybe da kena virus yang sama .

Khamis, 19 September 2013

HUAA . .F I N A L E X A M :(

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
hai korang ?ehh rindu nak update blog ny macam dulu . ,tiap minggu update . .tapi sekarang dah semakin sibuk la . .petang ny ada repeat test untuk micro . .haha korang doakan la gadis k ??haa . .pasal hubby gadis pula . .hmm :( sedih sangat . .malas la nak citer pasal dia . .sekarang gadis nak cerita pasal tajuk kat atas tu . .nampak tak "F I N A L  E X A M ! ! !"  . .huaaa . .takot . .pejam celik-pejam celik lagi sebulan je da nak final exam. .28.10.2013 last final exam . .korang jangan lupa doakan gadis k . .sapa yang senasib dengan gadis jangan malas-malas baca buku taw . .untuk budak PMR n SPM semoga dapat jawab periksa dengan jayanya . "WE CAN DO IT RIGHT ?".PMR 2.10.2013 kan ??haha . .tarikh keramat untuk adik gadis uw . .esoknya hari lahir gadis pula . .tapi minggu uw tak dapat balik . .tak boleh balik 3 minggu . .ntah apa program agakny dengan class ganti agi . .cam hawau je . .hah . . kan da keluar bahasa orang melaka :D . .k la gadis nak out jangan lupa doakan gadis :),maaf kalo ada terkasar bahasa . .bye bye . .ASSALAMMUALAIKUM :)

 tolong jangan jadi macam orang kat bawah ny kalau nak berjaya ! jadilah orang yang mmbaca buku bukan buku yang baca kita :)
  ikut gaya ini kalau nak berjaya :)



Khamis, 5 September 2013

HARI-HARI KU :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai . ,.huhu rindu dekat blog . .da lama tak updatekan .??haha busy la kat poli ny .pagi petang ada je aktiviti . .minggu ny sabtu ada class ganti n then ahad ada camping untuk koku . .tak ada cuti la nampaknya gadis . .sedihh kan ??haha . .korang mana tahu kesiankan . .korang bukan rasa pun . .tol tak ?:)
    ermm . .mesti ramai budak SPM and PMR tengah belajar bersungguh-sungguhkan . ?yela . .exam pun tak lama je lagi . .hari ny hubby gadis trial SPM untuk subjek BAHASA MELAYU . .harap dia dapat buat :) ,gadis pun ada BI tadi . .alhamdullilah test untuk topic ny senang . .minggu depan dah start untuk oral . .haha setriusly gadis takut . .untuk subjek prinsip akaun minggu depan test yang kedua . .haha gadis harap gadis dapat buat . .
  pasal budak class gadis semua ok je . .tapi adalah someone ny jet-jet bagus je nan gadis . .tapi lantak dia la kan . .tu hak dia . .malas nak cakap apa-apa . .tapi gadis pelik la . .bebudak yang pinjam PTPTN ny kemain shopping lagi ,pergi jejalan la . .overnight la . .hah . .duit ada boleh la enjoykan . .esok nak bayar jangan liat da la . .gadis sekarang tengah tunggu proses pinjaman dari TAPEM . .huhu anak melaka negeri bersejarah la katakan :)
   k la gadis nak out . .sebelum gadis tamatkan entry gadis ny . .gadis nak ucapkan selamat HARI RAYA UNTUK SEMUA UMAT ISLAM DAN SELAMAT BERPUASA ENAM BAGI SESIAPA YANG SEDANG BERPUASA ENAM . .yala kita kan orang islam digalakkn untuk berpuasa enam masa bulan syawal . .besar taw pahala dia . .jadi gadis nasihatkan jangan malas-malas ok . .WAALAIKUMMUSSALAM