my followers ♥

Selasa, 24 September 2013

cara nak buang virus shortcut

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
.hai . .huhu ber jam jam gadis duduk depan komputer ny sebab nak setting blog baru uhh . .ahh gadis da lupa cara nak edit blog :( seriusly sedih . .dah la berbalik kepada tajuk kat atas tu ok :)
VIRUS SHORTCUT ??huhu setahu gadis kecoh habis la kan sekarang ny pasal virus tu dekat UITM LENDU . .ehh yekew ??eyh salah la . .kat poli MERLIMAU pun dia da merebak aw . .cam apa je rasa hari tu bila gadis pun kena virus tu . .Opss sory terlepas pula ayat yang tak sepatutnya . .tapi seriusly geram gila . .ok hari ny gadis nak ajar cara nak buang virus tu .ikot step by step taw ,tapi maaf kalo korang tak boleh nak copy ,blog ini telah diformat:)


STEP 1
korang padam dulu semua virus jahanam tu,lepas tu baru 
pergi kat "start" 
STEP 2
pergi kat search tu ,then taip "RUN" dan klik
STEP 3
 pas tu korang tulis "CMD" macam kat dalam gambar bawah ny dan klik ok.
STEP 4
nanti bila da keluar gambar cam bawah ny korang
korang taip " attrib -h -r -s /s /d F:\*.*"
yang merah tu korang tukar ikot korang puye name drive,example:kat bawah tu "F"
STEP 5
korang da cudah taip macam dalam gambar ny
korang dah boleh tekan enter,then tunggu kejap sampai ada benda dia tulis kat bawah tu .dah keluar tulisan tu korang boleh tutup command prompt tu ,lepas tu resfresh balik dan settle :)

TIPS TAMBAHAN
*kalau tak menjadi cuba test kat PC lain takot PC korang tu maybe da kena virus yang sama .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan