my followers ♥

Isnin, 9 Disember 2013

kuatkan semangatmu wahai hati, just smile please :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

. hari ny aku tak tahu kenapa dan mengapa hati aku cepat sangat tersentuh . .benda yang paling kelakar aku boleh menangis dalam kelas . .ntah la . .cuba korang bayangkan aku sekelas dengan diorang da dekat 6 bulan tapi aku still tak boleh nak biasakan diri . .mungkin mang salah aku tak bergaul dengan diorang. time diorang buat aktiviti luar aku selalu tak ikut. aktiviti luar yang aku pernah ikot pun sekali je masa sambut birtday alip dengan sapa ntah aku pun tak ingat. nampak sangat aku tak rapat dengan diorangkan ??
      
sem 2 ni biasalah belajar dekat IPT mesti banyak projek yang kena buat berkumpulan tapi aku selalu ada masalah tak ada kumpulan dalam kelas . .aku tak tahu mana silap aku . .tapi aku jujur aku memang still malu malu dengan budak kelas aku . .yela budak kelas aku yang aku rapat pun hikmah and ainon . .tu pun rapat rapat macam tu je. .diorang pun kalau ada aktiviti berkumpulan mestilah dengan group diorang je . .aku pun tak nak la kacaukan

tadi masa kelas agama pun sama . .cuba korang tutup mata dan kau bayangkan budak kelas kau ramai dan ada aktiviti berkumpulan . .time tu kau sorang je yang tak ada kumpulan then bila kau tanya satu satu group lain. semua kata kumpulan diorang da cukup dan tinggal ko sorang je tak ada kumpulan . . masa tu apa yang kau rasa agaknya kalau kau ada dekat tempat aku ? 

  • terpinggir ?
  • malu ?
  • diabaikan ?
  • dipulaukan ?
  • or what ?
aku pegang kata kata kawan aku. dia kata " kite kene la cari , tak kan org nak cri kite pulak ". Apa yang dia cakap memang betul . tapi bila aku da cuba tapi tak dapat memang rasa tertekan la kan . . tapi sumpah dalam hal ny aku tak salahkan sesiapa . .aku rasa aku yang salah sebab . . .emm ntah la . .t la aku fikir apa salah aku . .tapi sapa yang kenal aku tu kalau ada yang korang tak puas hati tegur-tegurlah . .supaya aku boleh baiki kelemahan aku ny . .jangan cakap belakang . .bila korang cakap belakang korang da buat satu dosa . .aku serius tak nak menyusahkan sesiapa dan aku tak nak korang kurangkan dosa korang dan bagi pahala korang dekat aku . .


aku rasa sampai sini je kot . .thank baca entry aku yang mengarut ny . waallaikummusallam . .

2 ulasan:

  1. Sedih. Takpe, ada hikmahnya tuu. Allah nak uji awak. Kuatkan semangat ;)

    BalasPadam