my followers ♥

Rabu, 26 Februari 2014

PROGRAM EARTH HOUR 2014 NIGHT WALK.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

 hai . .hari ni aku nak kongsi dengan korang tentang program pada 29 march 2014 ny. korang tahu tak kerajaan malaysia akan mengadakan satu program inisiatif global dalam perkongsian dengan WWF. Individu, perniagaan, kerajaan dan masyarakat dijemput untuk berubah lampu selama satu jam untuk menunjukkan sokongan mereka kepada tindakan alam sekitar yang mampan . Dengan mengambil bahagian dalam Earth Hour 2014 Walk, anda pinjaman suara anda untuk panggilan untuk tindakan yang berkesan yang perlu diambil untuk mencari penyelesaian kepada krisis iklim.

Earth Hour ini diadakan bagi menimbulkan kesedaran orang ramai mengenai keperluan untuk memerangi pemanasan global , WWF- Malaysia berharap rakyat Malaysia, dan orang-orang di dunia, akan terus menunjukkan kebimbangan mereka mengenai perubahan iklim dengan mengambil langkah-langkah ke arah mencapai kecekapan tenaga dan mengelakkan pembaziran .

setiap penyertaan akan menerima:

  • Satu edisi terhad Earth Hour 2014 t-shirt 
  • Pelekat Earth Hour 
  • E-Sijil Penyertaan
 untuk malumat lanjut dan pendaftaran anda boleh klik disini: 

Khamis, 30 Januari 2014

stalk ??

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
keep smile :)
.selamat malam blogger. emm hari ny aku nak ckap pasal "stalk". aku dengar citer ada budak selalu stalk aku. ntah betul ntah tidak. tapi sebelum tu aku nak tanya apa function kau heboh nak stalk aku erk ?? nape kau fikir kau hebat sangat ke sampai kau rasa diri kau tu bagus sangat nak mengutuk orang atau apa saja. hidup ny ibarat roda kadang kadang kita diatas dan kadang kadang kita dibawah. so tak payah la nak cari kekurangan orang lain. aku tak kisah kau nak mengutuk keapa. tapi sebelum kau nak berkata kata baik kau fikir baik buruk ayat yang akan keluar dari mulut kau tu.
   kadang kadang memang kita rasa diri kita ny dah cukup bagus tapi tak bermakna juga kau boleh nak menilai orang lain sesuka hati kau. malam ni aku rasa macam macam benda yang aku nak luahkan. tai aku rasa tak perlu kot. aku cuma nak cerita pasal ahad hari tu masa bape hari je lagi birthday mak dia. masa ahad uw aku buat kek untuk mak dia. tapi masa nak menghias uw aku rasa kek aku tu buruk sangat. bapak give up la aku masa tu. semua perasaan ada. malu,penat,geram,bengang and macam macam agi la. sampai menangis nangis aku tahu.
    tapi yang peliknya dia dengan family dy semua puji kek uw sedap la apa la. aku tak tahu la sama ada pujian tu ikhlas atau tak. tapi aku dapat rasakan kata kata tu semua just nak jaga perasaan aku je. apa apa pun aku nak minta maaf dekat family dia terutama mak dy sebab tak dapat ak buat kek yang sedap sedap untuk mak dia. tak apa la aku rasa sampai sini je kot. thank sudi baca entry aku. gud nigt all. waalaikummusalam

Rabu, 8 Januari 2014

just me love you .

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .



 selamat malam semua. em tengah malam macam ny baru ada masa nak update blog ny . malam ny aku stress tahap apa je nak hafal case dalam law ny. ny baru bab 2 akta kontrak belum masuk bab yang lain kemain banyak benda nak hafal dengan case dia seksyen dia lagi memang pening la kan kepala ny. 
   pasal laki aku yang sorang tu emm ntah la tak tahu nak cakap apa . . dia baik, dia comel, dia caring, dia . .em macam macam la . .aku tak tahu la sape yang salah dalam hal ny . .aku sayang dia lebih dari aku sayang diri aku . aku tak ada niat nak sakitkan hati dia . .aku nak minta maaf tapi aku takut. saya tak marah awak nak deactive twitter saya .tapi saya sedih nape awak tak percayakan saya . jahat sangat ke saya sayang ??saya cuma nak awak tahu saya sayang awak sangat sangat .kalau saya nak laki lain da lama saya cari. 
   awak,saya ada buka skype saya tunggu awak buka tapi ntah la kat skype tu dia kata awak offline , saya tak tahu la mata saya rabun keapa tapi saya memang tunggu awak tadi. saya tahu awak mesti akan baca entry saya ny kan lambat atau cepat je yang menentukan. untuk pengunjung yang datang tu maaf saya buat drama pula kat sini. haha 
   em tak pe lah sampai sini je kot entry saya malam ny .gud night ,waalaikummussalam